Festivalaankleding

Solar Weekend

Van simpel schetsje vanaf Sint Maarten naar geïmproviseerde werkelijkheid op Solar Weekend.. Voor de 15e editie mocht ik me ook dit jaar weer uitleven op de Entreepoort. Anders dan andere edities hebben we nu alles op locatie gedaan wat betekent dat we alsmaar groter en groter kunnen en ter plekke kunnen improviseren/aanpassen wat ik eigenlijk het allerleukste vindt. De basis is layher bekleed met afvalhout. Daarnaast hebben we levende bomen gebruikt die zelfs tijdens het festival voorzien werden van water. Daarnaast details in raamkozijnen, afdakjes, letters en een waslijn met merch en de kleding van een Braziliaanse maat. Bouwtijd: 2 dagen/6man

Solar Weekend Festival is een vierdaags muziekfestival dat sinds 2005 door Extrema georganiseerd wordt bij de Maasplassen bij recreatiegebied De Weerd bij Roermond.

Het festival heeft een cross-over programmering tussen pop en dance. Het bezoekersaantal liep van een paar duizend in de eerste jaren op tot 20.000 in 2010 en 27.500 in 2013. Het begon als tweedaags festival en groeide naar vier dagen in 2013.