Diversen

Waste2Work – SXM

Ingevlogen op Sint Maarten om (Design)-Producten van afval te ontwerpen/maken voor Waste2work!

Sint Maarten is een bruisende economische hub in het Caribisch gebied. Tot dusverre was het grootste deel van de economie van het eiland afhankelijk van toerisme en import. Er zijn hier echter nog vele andere onontgonnen zakelijke kansen, een daarvan is … AFVAL!

Waste2Work wil gemeenschappen anders naar afval laten kijken. Een van onze belangrijkste doelen is het verminderen van de hoeveelheid herbruikbare materialen die op stortplaatsen terechtkomen en op zijn beurt nieuwe winstgevende kansen creëren.

Het einde van het gebruik van een bepaald product betekent niet noodzakelijk het einde van de levensduur van zijn materialen. Waste2Work zoekt naar innovatieve oplossingen om de levenscyclus van herbruikbare materialen te verlengen door prachtige nieuwe producten te maken nadat hun oorspronkelijke gebruik is beëindigd. Het eiland inspireren om over te stappen van een lineaire economie (koop-gebruik-afval) naar een meer circulaire economie (koop-gebruik-gebruik opnieuw).

Waste2Work stimuleert lokaal gemaakte producten gemaakt van afval. We geven lokale ondernemers of aspirant-ondernemers met een geweldig idee, een helpende hand om hun eigen bedrijf te creëren, vanuit dit (vaak over het hoofd gezien) middel. Bedrijfsmodellen die afval gebruiken, zijn niet alleen financieel zinvol, maar helpen ook het afval op Sint Maarten te verminderen, hergebruiken en recyclen. Bovendien kunnen lokaal geproduceerde producten uit afval nieuwe opwindende werkgelegenheidskansen creëren en een meer diverse economie stimuleren, wat op zijn beurt de economie weerbaarder maakt.

Waste2Work startte het eerste Upcycle Center van SXM om de waarde van afval te leren kennen: we maken op maat gemaakte meubels en woondecoraties uit herbruikbare afvalmaterialen.

Het Upcycle Center richt zich op jonge werkloze volwassenen tussen 18-25 jaar in de vorm van een trainingsprogramma. Deze groep heeft kansen nodig om een ​​belangrijke rol te spelen in de toekomstige veerkracht van de gemeenschap.