Diversen

Boom (Expo, Workshop en Dag vd Aarde)

Kunst lag voor het oprapen in Heino en Raalte
De straten van Heino waren afvalvrij. Groep 7 en 8 van basisschool de De Gouden Emmer en De Dolfijn Heino maakten namelijk kunstwerken van afval. Ook basisschool de Horizon uit Raalte ging ermee aan de slag. Dit gebeurde allemaal in het kader van de Dag van de Aarde (donderdag 22 april). Om kinderen bewust te maken van het effect van afval op onze aarde, gaven kunstenaars Chantal de Wolde en Ro Enzo een speciale workshop rondom zwerfafval.
Afgelopen week gingen de leerlingen op zoek naar afval, aan de hand van een bingokaart. Helaas was er genoeg afval te vinden! Gelukkig hebben de jonge kunstenaars het afval een mooie nieuwe bestemming kunnen geven: het werd allemaal verwerkt in een groot gezamenlijk kunstwerk. Dit kunstwerk bestaat uit een boom van afvalhout, waarin allemaal kleine kunstwerken van de leerlingen hangen. De boom staat centraal voor de aarde.
In de kunstwerken vind je van alles terug, van blikjes tot een handschoen tot dopjes en een leeg pak sap. Tijdens de workshop leerden de kinderen dat je afval kunt upcyclen: materialen worden verwerkt in een nieuw product en hebben daarna meer waarde dan ervoor.
Een geslaagd project, waarin aandacht voor de natuur, bewustwording van afval, kunst en creativiteit samen komen. De workshops werden georganiseerd door het HOFtheater Raalte en mogelijk gemaakt door de Gemeente Raalte.
De boom zal nog een aantal keer verschijnen in en rondom Salland (o.a. op Kunstroute Heino en Tuckerville) waarna hij uiteindelijk weer geupcycled wordt tot een ander object of meubel.
Ook een workshop ,meubel of boom in de tuin? Laat het horen.